dissabte, 20 de setembre del 2014

UN TOMB PER SEVILLA I VOLTANTS-2013 (2)

 Escrits del Víctor
UN TOMB PER SEVILLA I VOLTANTS-2013 (2)
Anada i tornada amb l”AVE “ Barcelona – Sevilla.
De l’11 al 18 d’abril del 2013
A manera d’aclariment .
No se si ho vaig fer en el primer article , però, també, un dels motius pel que volia fer aquesta anada a Sevilla, era per fer aquest viatge amb l’AVE Barcelona – Sevilla. Tot això per que volia fer la ruta mes llarga en aquest Tren d’Alta Velocitat (TAV.) i també, la ruta mes rentable, diuen, de l’Estat Espanyol, i es perquè vaig dedicar un parells d’anys fen classes de tecnologia a ALSTOM, la fabrica de trens, francesa, però sucursal de la unió de les empreses autòctones i d’altres, com: “La Maquinista Terrestre y Maritima” i “MACOSA, Materiales y Construcciones, SA.” de Santa Perpetua de la Moguda i així volia passar de la teoria a la practica de l’ Estudi del Tren d’Alta Velocitat (TAV), que llavors vaig explicar als operaris que volien pujar de categoria, i us en posaré un xic en d’altres articles .
Tornada amb l’AVE de Sevilla a Barcelona (2).
Vaig a l’estació Sevilla-Santa Justa on hi ha dos AVE’s en paral·lel, a l’esquerra el que va a Barcelona- Sants i a la dreta que va a Madrid- Atocha i que surt cinc minuts abans, el primer va directe a Barcelona sense passar per Madrid i el segon que va directe a Madrid, o sigui que tot ho volen fer passar radialment per Madrid i desprès ho tenen de desmuntar per fer-ho mes operatiu, malaguanyat Eix del Mediterrani...!!!
Cal dir que aquesta vegada el viatge del TAV. va anar perfecte, el tren d’Alta Velocitat va sortir a les 14,50 a l’hora en punt des de l’estació Sevilla-Santa Justa i desprès de gairebé 5 hores i 30 minuts, doncs va arribar 2 minuts abans de les 20,22 a l’estació Barcelona-Sants, de debò aquesta vegada una joia.
El viatge va ser llarg, però ràpid, clar i plàcid de Sevilla, on va sortir a les 14,50 en punt amb 31º i arribarem a Còrdova a les 15,30, amb una aturada de 16 minuts; desprès pararem a Puertollano a les 16,26, amb una aturada d’un minut; parà a Ciudad Real a les 16,40, amb una aturada de tres minuts; i des d’allí travessant tota la Messeta passàvem per sota la M12 cap a Madrid a les 17,22 o sia que mancaven tres hores clavades a Barcelona. Desprès d’una bona estona de 250 a 300 quilometres/hora va empalmar per Calatayud direcció cap a Saragossa-Delicias (l’altre dia va dir equivocadament El Portillo) on va parar a les 18,27, amb una aturada de quatre minuts, amb 27º de temperatura; a Lleida- Pirineus va parar a les 19,14, amb una aturada de quatre minuts, amb 25º de temperatura; a l’estació del Camp de Tarragona va parar a les 18,27, amb una aturada de quatre minuts, amb 20º de temperatura; i definitivament va arribar a Barcelona-Sants a les 20,20 en punt, dos minuts abans de l’hora prevista amb 21º.
El temps total Sevilla- Barcelona fou de 5 hores, 30 minuts, o sigui 330 minuts. Les aturades totals en les diverses estacions des de Sevilla-Santa Justa a Barcelona-Sants foren de 32 minuts, o sigui que el tren corre 298 minuts.
Fer col·lecció de Tapes Sevillanes (2).
Ja sabeu que una de les meves intencions de fer aquest viatge era fer uns tastets per les tapes sevillanes de passada que em mantenia. Aquest dies he fet processons per un munt de bars, restaurants, tasques, bodegues i cerveseries, de moltes n’he apuntat els noms que segurament alguns els trobareu força autòctons, originals i fins i tot divertits, us en dic alguns: Bar Los Claveles a Sevilla; Bar El Rincon de Tita a Sevilla; Bar Mi arma a Sevilla; Bar La Abundacia a Sevilla; Bar La Saeta a Sevilla; Bar Casa Coronada a Sevilla; Bar El Rinconcillo a Sevilla; Bar Gloria Bendita a Sevilla; Bar La Bodega a Lora del Rio; Bar - Restaurant Benavides a Lora del Rio; Bar Betis a Lora del Rio; Bar Los Terceros a Sevilla; Bodega Los Coloniales a Sevilla; Bodega La Agüela a Sevilla; Bar Carlos Alberto a Sevilla; Bodega Quitapesares a Sevilla;... En la majoria dels establiments d’aquesta llista hi vaig anar a fer unes tapilles acompanyades per unes cervesilles, i en molts pocs nomes per la calor unes cervesilles. Les cerveses que normalment es prenent per aquestes terres son: Cruzcampo, estrella del Sur i/o Mahou.
La llista de les tapilles que vaig degustar aquest vuit dies de la meva estada per terres sevillanes us les contaré un proper dia.
La “Feria de Abril” de Sevilla (1).
Pel que vaig veure els dos esdeveniments sevillans sobre els que pivota Sevilla i fins i tot diria Andalusia son la “Setmana Santa i la Feria de Abril” a mi em va tocar la “Feria de Abril” i no em pensava pas que fos la cosa tant exagerada ja que aquesta es una de les apoques que a Sevilla, sobretot en la Restauració i la Hostaleria, es considera la Temporada Alta, perquè a l’estiu, degut a les altes temperatures es considera Temporada Baixa , ja que tothom se’n va a la platja i la ciutat queda buida, tant dels seus com dels molts turistes que hi van tot l’any i això provoca uns canvis i unes diferencies de preus, com explicaré mes endavant, esgarrifoses.
...
Continuarà...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada