Escrits del Víctor
UN TOMB PER SEVILLA I VOLTANTS-2013 (2)
UN TOMB PER SEVILLA I VOLTANTS-2013 (2)
Anada
i tornada amb l”AVE “ Barcelona – Sevilla.
De
l’11 al 18 d’abril del 2013
A
manera d’aclariment .
No se
si ho vaig fer en el primer article , però, també, un dels motius
pel que volia fer aquesta anada a Sevilla, era per fer aquest viatge
amb l’AVE Barcelona – Sevilla. Tot
això per que volia fer la ruta mes llarga en aquest Tren d’Alta
Velocitat (TAV.) i també, la ruta mes
rentable, diuen, de l’Estat Espanyol, i es perquè vaig dedicar un
parells d’anys fen classes de tecnologia a ALSTOM, la fabrica de
trens, francesa, però sucursal de la unió de les empreses
autòctones i d’altres, com: “La Maquinista Terrestre y Maritima”
i “MACOSA, Materiales y Construcciones, SA.” de Santa Perpetua
de la Moguda i així volia passar de la teoria a la practica de l’
Estudi del Tren
d’Alta Velocitat (TAV),
que llavors vaig explicar als operaris que volien pujar de categoria,
i us en posaré un xic en d’altres articles .
Tornada
amb l’AVE de Sevilla a Barcelona (2).
Vaig a
l’estació Sevilla-Santa Justa on hi
ha dos AVE’s en paral·lel, a l’esquerra el que va a Barcelona-
Sants i a la dreta que va a Madrid- Atocha i que surt cinc minuts
abans, el primer va directe a Barcelona sense passar per Madrid i el
segon que va directe a Madrid, o sigui que tot ho volen fer passar
radialment per Madrid i desprès ho tenen de desmuntar per fer-ho mes
operatiu, malaguanyat Eix del Mediterrani...!!!
Cal
dir que aquesta vegada el viatge del TAV. va anar perfecte, el tren
d’Alta
Velocitat va sortir a les 14,50 a l’hora en punt
des de l’estació Sevilla-Santa Justa i desprès de gairebé 5
hores i 30 minuts, doncs va arribar 2 minuts abans de les 20,22 a
l’estació Barcelona-Sants, de debò aquesta vegada una joia.
El
viatge va ser llarg, però ràpid, clar i plàcid de Sevilla, on va
sortir a les 14,50 en punt amb 31º i arribarem a Còrdova a
les 15,30, amb una aturada de 16
minuts; desprès pararem a Puertollano
a les 16,26, amb una aturada d’un
minut; parà a Ciudad Real
a les 16,40, amb una aturada de tres
minuts; i des d’allí travessant tota la Messeta passàvem per sota
la M12 cap a Madrid a les 17,22 o sia que mancaven tres hores
clavades a Barcelona. Desprès d’una bona estona de 250 a 300
quilometres/hora va empalmar per Calatayud direcció cap a
Saragossa-Delicias (l’altre
dia va dir equivocadament El
Portillo) on va parar a les 18,27,
amb una aturada de quatre
minuts, amb 27º de temperatura; a Lleida-
Pirineus va parar a les 19,14, amb
una aturada de quatre
minuts, amb 25º de temperatura; a l’estació del Camp
de Tarragona va parar a les 18,27,
amb una aturada de quatre
minuts, amb 20º de temperatura; i definitivament va arribar a
Barcelona-Sants
a les 20,20 en punt, dos minuts abans de l’hora prevista amb 21º.
El
temps total Sevilla- Barcelona fou de 5 hores, 30
minuts, o sigui 330 minuts. Les aturades totals en les
diverses estacions des de Sevilla-Santa Justa a
Barcelona-Sants foren de 32
minuts, o sigui que el tren corre 298 minuts.
Fer
col·lecció de Tapes Sevillanes (2).
Ja
sabeu que una de les meves intencions de fer aquest viatge era fer
uns tastets per les tapes sevillanes de passada que em mantenia.
Aquest dies he fet processons per un munt de bars, restaurants,
tasques, bodegues i cerveseries, de moltes n’he apuntat els noms
que segurament alguns els trobareu força autòctons, originals i
fins i tot divertits, us en dic alguns: Bar Los Claveles a
Sevilla; Bar El Rincon de Tita a Sevilla; Bar Mi arma a Sevilla; Bar
La Abundacia a Sevilla; Bar La Saeta a Sevilla; Bar
Casa Coronada a Sevilla; Bar El Rinconcillo a Sevilla;
Bar Gloria Bendita a Sevilla; Bar La Bodega a Lora del
Rio; Bar - Restaurant Benavides a Lora del Rio; Bar
Betis a Lora del Rio; Bar Los Terceros a Sevilla;
Bodega Los Coloniales a Sevilla; Bodega La Agüela a Sevilla; Bar
Carlos Alberto a Sevilla; Bodega Quitapesares a Sevilla;...
En la majoria dels establiments d’aquesta llista hi vaig anar a fer
unes tapilles acompanyades per unes cervesilles,
i en molts pocs nomes per la calor unes
cervesilles. Les cerveses que normalment es prenent per
aquestes terres son: Cruzcampo, estrella del Sur i/o Mahou.
La
llista de les tapilles que vaig degustar
aquest vuit dies de la meva estada per terres sevillanes us les
contaré un proper dia.
La
“Feria de Abril” de Sevilla (1).
Pel
que vaig veure els dos esdeveniments sevillans sobre els que pivota
Sevilla i fins i tot diria Andalusia son la “Setmana Santa i la
Feria de Abril” a mi em va tocar la “Feria de Abril” i
no em pensava pas que fos la cosa tant exagerada ja que aquesta
es una de les apoques que a Sevilla, sobretot en la Restauració i la
Hostaleria, es considera la Temporada Alta, perquè a l’estiu,
degut a les altes temperatures es considera Temporada Baixa , ja que
tothom se’n va a la platja i la ciutat queda buida, tant dels seus
com dels molts turistes que hi van tot l’any i això provoca uns
canvis i unes diferencies de preus, com explicaré mes endavant,
esgarrifoses.
...
Continuarà...
Víctor Lluelles i Cardona
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada